Kas viskoos on naturaalne või sünteetiline materjal?

Viskoos jääb kuhugi vahepeale. Viskoos on vanim keemiline kiud. Viskoosi tooraineks on looduslik tselluloos (puitmass). Viskoosi valmistamise protsess seisneb loodusliku tselluloosi lagundamises ja selle kiududeks muutmises. Kuna viskoos on valmistatud tselluloosmaterjalidest, käitub see nagu puuvill ja bambus.

 

Kas viskoos on hea alternatiiv siidile?

Siidine, jahe ja hingav viskooskiud asendab loomulikku tõelist siidi oma taskukohasuse ja väljanägemise tõttu. Viskoosil on siidiga väga sarnased omadused. Samuti on see läikiv ja pehme.

 

 

Millised on viskoosvaipade omadused?

Viskoosvaibad on pehmed, siledad, jahedad, mugavad ja hästi vett imavad. Viskoos on mitmekülgne kiud ja laialdaselt väidetakse, et sellel on samad mugavusomadused nagu looduslikel kiududel. Viskoos võib jäljendada siidi, villa, puuvilla ja lina tekstuuri.

Viskooslõngad on hinnatud nende rikkalike säravate värvide poolest.

 

Äsja ostetud viskoosvaibast eraldub lahtist lõnga, kas see on normaalne?

Paljud äsja valmistatud viskoosvaibad kipuvad esimestel kuudel põrandal lahtiseid kiudusid eraldama. See on tingitud lõnga ketramisviisist. Ei ole põhjust muretseda, see on viskooslõngale omane nähtus ning mõne aja pärast lahtise lõnga eraldumine lakkab.

Soovitame  esimestel nädalatel tolmuimejaga lahtist lõnga eemaldada või pühkida ettevaatlikult vaiba pinda puhta niiske lapiga  

Viskoosvaipade puhastamiseks ei saa kasutada suurtes kogustes vett. Viskooskiud puruneb märjana kergesti ja vaip tuleb kiiresti kuivatada. Viskoos võib vee toimel kokku tõmbuda. Soovitatav on professionaalne keemiline puhastus.

 

 

Kuidas ma peaksin oma viskoosvaipa hooldama?

Soovitatav on regulaarne ja põhjalik tolmuimejaga puhastamine. Kui teie tolmuimejal on suur võimsus, lülitage see kindlasti madalale võimsusele ja kasutage ilma harjasteta otsikut. Kui teil on narmastega vaip, olge narmaste puhastades ettevaatlik, kuna need kipuvad  tolmuimeja otsikusse kinni jääma.

 

Kuidas ma saan eemaldada plekke või mahaloksunud joogi?

Soovitame professionaalset keemilist puhastust. Kui soovite proovida plekke eemaldada omal vastutusel, saame anda teile järgmisi nõuandeid:

 

  • Enne mis tahes meetodite kasutamist katsetage seda väikesel pinnal.
  • Alati puhastage koheselt mahaloksunud vedelik et vältida plekkide teket.
  • Eemaldage vedelikud valgete paberrätikute või salvrätikutega tupsutades.
  • Pühkige õrnalt, keerake lappi sageli.
  • Ärge kunagi tugevasti hõõruge ja ärge kasutage harja.
  • Viskoosvaibad võivad pärast puhastamist muutuda jäigaks ja matiks. Väga väike kogus kangapehmendajat niiskete kiudude peale enne viimast kuivatusfaasi võib aidata kiude pehmendada.

 

Mis põhjusel on viskoosvaibad nii läikivad?

Viskoosvaibad on oma särava efekti ja ülipehme siidise struktuuriga esteetiliselt kaunid. Viskooslõnga kinnistub värv hästi, see aitab säilitada vaipade särava ja värske välimuse aastaid. Viskooskiudude ainulaadne ristlõige võimaldab langevat valgust paremini peegeldada, suurendades seeläbi vaiba läiget.

 

 Vaata viskoosvaipu meie kauplustes

 

Vaata ka täpsemat hooldusjuhendit